Auto

Profiel

3de graad (5de en 6de jaar)

Ben je niet bang om je handen vuil te maken? Heb je interesse voor auto’s en motoren en wil je bovendien het wonder op vier wielen van binnen en van buiten kennen? Ben je technisch en praktisch aangelegd? Schakel dan snel in ‘vierde vitesse’ en schrijf je snel in voor deze opleiding.

In deze opleiding worden technische vakken afgewisseld met nuttige praktijkervaring in onze moderne werkplaatsen. Je leert niet alleen auto ’s herstellen, maar ook lassen en niet te vergeten het toepassen van al je verworven vaardigheden op het gebied van elektriciteit in de auto. Kies je voor het specialisatiejaar, dan hebben diesel en LPG geen geheimen meer voor jou.

3de graad (7de specialisatiejaar)
In dit vervolmakingsjaar bestudeer je de moderne toepassingen op het gebied van diesel en LPG. Je leert de werking van de brandstofsystemen kennen maar ook het volledige arsenaal van meetinstrumenten om tot een juiste diagnose te komen.

Toekomstmogelijkheden

Niverheid

De nijverheid zit te wachten op autotechnici met een kwalificatie Je komt in aanmerking voor vacatures die vragen naar techniekers voor personenwagens, vrachtwagens, containers-carriers tot scheepsmotoren. Met het getuigschrift bedrijfsbeheer dat je behaalt, kan je je ook vestigen als zelfstandige.

Verder onderwijs

Als je gemotiveerd bent, kan je ook verder studeren na het 7de specialisatiejaar, bijvoorbeeld graduaat Mechanica optie Auytomechanica.

Lesrooster

Vakken 5BAU 6BAU 7BD
Algemene vakken
Godsdienst 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2
Project algemene vakken 4 4 4
Engels 1 1 2
Nederlands 2
Wiskunde 2
Technische  en praktijkvakken
Realisaties auto 24 23 20
Bedrijfsbeheer
Totaal 33 34 35