Goud en Juwelen

Profiel

Het 5de & 6de jaar (= 3de graad – 1ste & 2de jaar)
In deze jaren wordt de specifieke vakkennis sterk opgedreven. Door het uitvoeren van bepaalde onderwerpen leer je nu alle technieken te gebruiken. Handigheid en goede smaak, zin voor nauwkeurigheid en perfectie, gevoel voor schoonheid en harmonie komen hier steeds duidelijker naar voren.
Indien je reeds een diploma van secundair onderwijs behaalde, kan je rechtstreeks in het eerste jaar van de derde graad starten en heb je bovendien vrijstelling voor bepaalde vakken.

Het 7de specialisatiejaar (= 3de graad – 3de jaar)
In dit vervolmakingsjaar bekwaam je je in het volkomen zelfstandig ontwerpen.

Toekomstmogelijkheden

Nijverheid:
Na de opleiding heb je het ‘ambacht’ goudsmid echt in de vingers.  Je kan aan de slag als werknemer om juwelen te ontwerpen en te herstellen.  Ook het edelsteenzetten en graveren liggen in de mogelijkheden (avondonderwijs).  Indien je meer voelt voor zelfstandigheid, kan je het kwalificatiegetuigschrift bedrijfsbeheer behalen en je vestigen als zelfstandig juwelenontwerper of je aanbienden als vertegenwoordiger.

Verder onderwijs:
Na het 7° specialisatiejaar kan je als gemotiveerde leerling ook technisch hoger onderwijs volgen (gebruik o.m. http://www.studerendoejeinantwerpen.be)

 Lesrooster

Vakken 5BJU 6BJU 7BJC
Algemene vakken
Godsdienst 2 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2 2
Project algemene vakken 4 4 4
Frans 1 1 2
Nederlands 2
Wiskunde 2
Technische en praktijk vakken
Realisaties Goud en juwelen 24 23 20
Totaal 33 34 34